ناپلئون هیل نویسندهی آمریکایی و از پیشگامان نویسندگی در سبک مدرن خودیاری و ادبیات موفقیت است. او را با کتاب «بیندیشید و ثروتمند شوید» میشناسند. این کتاب یکی از ده کتاب پرفروش خودیاری در همهی اعصار شناخته شده است.
زندگینامه ناپلئون هیل
ناپلئون هیل (Napoleon Hill) در کابینی تکاتاقه در ویرجینیا به دنیا آمد. او در نهسالگی مادرش را از دست داد و پدرش چند سال بعد دوباره ازدواج کرد. نامادری ناپلئون بیوهی یک مدیر مدرسه بود. او تأثیر خوبی در روند تربیت ناپلئون هیل گذاشت. همین زن بود که ناپلئون کوچک را وادار کرد به مدرسه و کلیسا برود.
ناپلئون هیل در 13سالگی با عنوان «گزارشگر کوهستان» در روزنامهی پدرش به کار مشغول شد. او در 17سالگی مدرسه را تمام و در مدرسهی بازرگانی ثبتنام کرد. ریچارد لینگمن، روزنامهنگار نیویورکتایمز، در نوشتهای آورده است که هیل کمک کرد تا شلیک رئیس معدن زغالسنگ به یک سیاهپوست، آن هم در حالت مستی، محرمانه بماند. او با این چشمپوشی توانست در سال 1901 کاری در دفتر دادستان کل ویرجینیا برای خودش دستوپا کند، ولی بعد شغلش را رها کرد و وارد دانشکدهی حقوق شد. او بعدها همهجا خودش را وکیل معرفی کرد، اما هیچ سابقهای از وکالت او در جایی ثبت نشده است.
ناپلئون هیل تا سال 1992 در چند شهر شرکت ثبت کرد، اما کار همهی آنها به ورشکستگی رسید و بارها او را به کلاهبرداری متهم کردند، و برایش حکم هم صادر شد. او بعدها مدعی شد که اسناد ارتباطش با افراد سرشناس در آتشسوزی یکی از همین شرکتها از بین رفته است. ناپلئون هیل در جایی هم ادعا کرد که مشاور رئیسجمهور فرانکلین روزولت بوده، اما مدرکی برای اثبات آن در اسناد کاخ سفید وجود ندارد.
ناپلئون هیل از سال 1919 تا 1920 سردبیر مجلهی «قوانین طلایی هیل» بود. در سال 1928، کتاب «قانون موفقیت» خود را نوشت و بالاخره شانس به او رو کرد. از آن به بعد بود که ناپلئون هیل زندگیاش را وقف نوشتن دربارهی راههای موفقیت کرد و به ثروت رسید.
ناپلئون هیل سخنرانیها و نشر مجلات و کتابهای موفقیتش را با هدف کسب ثروت بیشتر ادامه داد. او بارها شکست خورد و دوباره با کتابی وسوسهانگیز دربارهی ثروت به اوج برگشت. او در آخر بر اثر بیماریهای مختلف، در سال 1970 از دنیا رفت؛ اما اتهامات مربوط به ادعاهایش تا امروز ادامه دارد.
بهترین کتابهای ناپلئون هیل
کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید (Think and Grow Rich) کتابی از ناپلئون هیل است که تا به حال 100 میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است. در هر صفحه از این اثر، راهی برای ثروتمند شدن هست، و میگویند با این کتاب 500 هزار نفر ثروتمند شدهاند. برای هممسیرشدن با ثروتمندان شما نیاز به فرمولی دارید که این کتاب آن را در اختیارتان میگذارد.
کتاب قانون موفقیت (The law of Success) کتابی است که ناپلئون هیل تمامی رمزورازهای موفقیت را با سالها مقایسهی راهوروش ثروتمندان در آن گرد آورده است. همه معتقدند که این نویسندهی آمریکایی با این کتاب راهگشای بسیاری از ثروتمندان هم بوده است. هیل معتقد است که داشتن هدفی قطعی شاهکلید موفقیت است.
اگر به دنبال راهنمایی کلاسیک برای رسیدن به موفقیت مالی و شادی و شادکامی هستید، کتاب جاده موفقیت (Road to Success) انتخاب مناسبی است. ناپلئون هیل در این کتاب آرزو را هدفی قطعی معرفی میکند که عادت کردنِ بیشازحد به حقوق ماهانه، مانع رسیدن به آن است. این کتاب در 15 فصل و 3 بخش جادهی موفقیت را برایتان هموار میکند.
کتاب نردبان جادویی برای رسیدن به موفقیت (Your Magic Power to Be Rich) در بحبوحهی بحران بزرگ آمریکا چاپ شد. در این کتاب 17 قانون معروف ناپلئون هیل آزمایش و معجزهی آنها اثبات شده است. این کتاب حاصل مصاحبه با 500 نفر و گردآوری تعلیمات منسجم آنها برای موفقیت است.
کتاب غلبه بر شیطان (Outwitting the Devil) ناپلئون هیل را در ایران با نام «فریب دادن شیطان» هم میشناسند. در این کتاب همراه نویسنده با «ترسی مبهم» آشنا میشویم؛ ترسی ناشی از ناکامی و دچار شدن به بیانگیزگی. در این کتاب همراه هیل از این احساسات تلخ گذر میکنیم و با شیطان به مصاحبه مینشینیم. طولی نمیکشد که موفقیت خودش را به ما نشان میدهد.
کتابهای خودسازی و موفقیت همیشه طرفداران خاص خودش را دارد و کتابهای ناپلئون هیل هم از پرفروشترینهاست. میتوانید نسخهی الکترونیکی و صوتی کتابهای ناپلئون هیل را در کتابراه هم پیدا کنید؛ مثلاً نسخهی الکترونیکی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید، کتاب صوتی فلسفه موفقیت، نسخهی الکترونیکی کتاب قانون موفقیت و… .
ناپلئون هیل از نگاه دیگران
- سیزده اصل اساسی موفقیت ناپلئون هیل کاملاً عقلانی و درست هستند، چون بیش از سی سال است که در تجارتم از این قوانین استفاده میکنم. (جان وانامیکر، تاجری آمریکایی و پیشگام در بازاریابی)
- میدانم ناپلئون هیل با قانون موفقیتش کار بزرگی انجام داده است. ارزش پولی این آموزش برایم مهم نیست؛ چون صفاتی را به دانشجو میدهد که نمیشود آنها را با پول مقایسه کرد. (جورج ایستمن، کارآفرین و بنیانگذار آمریکایی شرکت کداک)