بهبهانی، سیمین

کودکی و نوجوانی سیمین بهبهانی

سیمین بهبهانی در بیست و هشتم تیر ماه 1306 در تهران به دنیا آمد. او فرزند عباس خلیلی، شاعر، نویسنده و مدیر روزنامه اقدام بود. فخرعظما ارغون، مادر او نیز از زنان پیشرو و از شاعران نوفق زمان خود بود. او همچنین عضو کانون بانوان و حزب دموکرات بود و به عنوان معلم زبان فرانسه در آموزش و پرورش خدمت می کرد.

پدر و مادر سیمین بهبهانی در سال 1303 با یکدیگر ازدواج کردند و در سال 1309 از یکدیگر جدا شدند و مادر او با با عادل خلعتبری، مدیر روزنامه آینده ایران ازدواج کرد.

سیمین بهبهانی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در مدرسه ناموس تهران سپری کرد و برای ادامه تحصیل وارد آموزشگاه عالی مامایی شد و در سال 1324 از این رشته فارغ التحصیل گردید.

آشنایی با شعر و ادبیات

او که از سنین کم به شعر و ادبیات علاقه مند بود به تحصیل در دانشسرای عالی پرداخت و در این بین با زبان های فرانسه و انگلیسی آشنا شد. سپس به استخدام آموزش و پرورش درآمده و در دبیرستان ها به عنوان معلم شیمی، فیزیک و ادبیات مشغول به تدریس شد.

سیمین بهبهانی با حسن بهبهانی ازدواج کرد و نام فامیلی خود را از خلیلی به بهبهانی تغییر داد. او از این ازدواج صاحب دو پسر به نام های علی و حسین و یک دختر به نام امید شد و در سال 1349 پس از 24 سال زندگی مشترک از حسن بهبهانی جدا شد و با منوچهر کوشیار، همکلاسی دانشگاه خود ازدواج کرد. کوشیار در سال 1363 به دلیل سکته قلبی از دنیا رفت.

سیمین بهبهانی به تشویق مادرش از همان کودکی سرودن شعر را آغاز کرد. او اولین شعر خود را در سن چهارده سالگی با نام نوبهار سرود. در دوره دبیرستان و با آشنایی با پروین اعتصامی از او الهام گرفت و فعالیت خود را ادامه داد.

آثار و افتخارات سیمین بهبهانی

بهبهانی از شاعران غزل سرای معاصر است که اشعاری بسیاری غنی در کارنامه خود دارد. او غزل را با وزن های بی سابقه می سرود و از این رو به نیمای غزل شهرت یافت. مضمون اشعار او عشق به وطن، زلزله، انقلاب، جنگ، فقر، آزادی بیان و دفاع از حقوق زنان بود. سیمین بهبهانی در طول عمر خود بیش از 600 غزل سرود و آن ها را در 20 کتاب منتشر کرد. از جمله آثار او می توان به کتاب های سه تار شکسته، رستاخیز، یک دریچه آزادی و … اشاره کرد.

او در سال 1342 از جمله معدود زنانی بود که به عضویت انجمن ادبی ایران درآمد. در سال 1348 به عضو شورای شعر و موسیقی درآمد و تا پیش از انقلاب برای رادیو شعر و ترانه می سرود. در سال 1357 نیز عضویت در کانون نویسندگان ایران را پذیرفت.

سیمین بهبهانی جوایز و افتخارات زیادی را کسب کرد که از میان آن ها می توان به مدال کارل فون اسی یتسکی و جایزه دیده بان حقوق بشر در سال 1378 اشاره کرد. او در این سال ها همواره در کنار زنان و جامعه بود و در برخی تجمعات شرکت می کرد.

سیمین بهبهانی در سال 28 مرداد ماه 1393 به دلیل مشکلات تنفسی و قلبی در سن 87 سالگی در بیمارستان پارس تهران از دنیا رفت. پیکر این شاعر نامی در بهشت زهرا در مقره خواندگی ایشان به خاک سپرده شده است.

بهبهانی، سیمین

Showing all 15 results

Show:
Scroll To Top
Close
Close
Shop
Sidebar
0 Cart
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping