.شرق بنفشه <> Shargh banafsheh

10.00

Close
Price Summary
  • 10.00
  • 10.00
  • 10.00
In Stock
Book number: 6658 Book Author: Mandanipour, Shahriyar (مندنی پور، شهریار )ISBN: 964-305-420-9 Categories: , Tags: , , ,
Additional Information
Book Author Mandanipour, Shahriyar
Publisher Markaz Publishing
Published place Tehran
Published date 1379
Edition Second Edition
Cover type paperback
Pages 245
Weight 295
Dimensions 21.2 × 14.7 × 1.2 cm
Language persian
Agegroup Adults
نویسنده/مولف مندنی پور، شهریار
نام ناشر مرکز
تاریخ انتشار 1379
محل انتشار Tehran
گروه سنی بزرگسالان
تعداد صفحات 245
زبان فارسی
شابک 964-305-420-9
Description

شرق بنفشه

شرق بنفشه حکایت زندگی عاشق و معشوق است، روایت پیچیده‌ای‌ از زندگی آدم‌ها که در نه داستان کوتاه با نثری شاعرانه و غزل‌گونه مخاطب را در موجی از ترس و اندوه رها می‌کند و سعی دارد آنچه ناگفتنی‌ست، عیان کند.

محوریت هر نه داستان «عشق» است، اما هر یک در مکانی متفاوت رخ می‌دهد و باطن آن چیزی فراتر از عشق است؛ مثلاً در داستان اول با کتاب‌هایی مواجه می‌شویم که حروف رمزیِ نامه‌های میان ارغوان و ذبیح در آنها نوشته شده است و راوی داستان به‌رغم مخالفت خانواده‌ی ارغوان، در پی یافتن راهی برای رسیدن به اوست؛ از فرار گرفته تا خودکشی. و داستان‌های بعدی هم به‌طور غیر مستقیم به خفقان حاکم بر جامعه اشاره دارد تاجایی‌که باورهای سیاسی و اجتماعی خانواده‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده است.

در چنین شرایطی، عشق تنها جای امنی‌ست که شخصیت‌های داستان به آن پناه می‌آورند: ذبیح بیمِ آن دارد که زمانْ عشق را کهنه کند، نامه ‌های سربه‌مُهر میان خود و معشوقه‌اش در «غزلیات شمس» رمزگشایی می‌شود، و با «آناکارنینا» حرف‌های دلش را به ارغوان می‌زند.

در داستان دوم، راوی از ترس آدم‌ها و محیط پیرامونش دیوانه‌وار به عشق پناه می‌آورد و کم‌کم رفتارهای بیمارگونه‌ای از او سر می‌زند، پسری جوان در داستان پنجم عاشق درنا می‌شود و مرگ زودهنگام پدرشکارچی‌اش را چنان دلخراش توصیف می‌کند که خواننده را در وحشت جنگل و حیوانات وحشی رها می‌کند.

در بعضی حکایت‌ها، جریان سیال ذهن را واضح‌تر می‌بینیم، نظیر داستان دوم که تک‌گویی‌های راوی کاملاً مبهم و نامنظم است. و یکی از دلایل پیچیدگی داستان‌ها می‌تواند همین مسئله باشد: گاهی تفکیک زمان حال و گذشته دشوار است.

داستان سوم «آیلار» که پیشکش به سیمین دانشور است، را می‌توان از بهترین داستان‌های این کتاب تلقی کرد. حکایت عشقی خالص اما تلخ و بی‌حاصل. با هر بار صدازدنِ آیلار، ترس و اضطراب در وجود مخاطب نقش می‌بندد، گویی نویسنده قصد دارد به مخاطب بفهماند که فرجام شومی در انتظار عاشق و معشوق است.

 

Scroll To Top
Close
Close
Shop
0 Wishlist
0 Cart
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping

Send this to a friend