گلبو، فریده

فریده گلبو (متولد ۱۳۲۹)  داستان‌نویس و پژوهشگر ایرانی است. او از سنین نوجوانی فعالیت خود در عرصه روزنامه‌نگاری را با مجله فردوسی به سردبیری محمود عنایت آغاز کرد. گلبو در این دوره به تلخیص رمان‌های نویسندگان سرشناسی همچون «جک لندن» و «بالزاک» پرداخت.
او نخستین رمان خود یعنی «جاده کور» را قبل از ۲۰ سالگی تألیف کرد؛ رمانی که در واقع یک تریولوژی بود و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رساند. پس از آن گلبو در رشته روزنامه‌گاری دانشگاه تهران شروع به تحصیل کرد و سال‌های بسیاری را در کسوت معلم در دبیرستان‌های تهران به تدریس ادبیات فارسی گذراند. در آن زمان دو کتاب «ماسوله»  و «ابیانه» و همچنین کتاب آموزشی «رسانه‌های گروهی» را تألیف کرد. او در دهه ۷۰ و پس از چندین سال فعالیت در عرصه روزنامه‌نگاری شروع به تألیف رمان و به نثر درآوردن آثاری همچون «لیلی و مجنون»، «خسرو و شیرین»، «هفت پیکر» و «ویس و رامین» نظامی کرد.
فعالیت‌های گلبو در عرصه داستان‌نویسی با این اتفاق‌ها نیز همراه بوده است؛ کسب جایزه «قلم زرین» برای کتاب «حکایت روزگار»، ترجمه کتاب «دو غریب» به زبان انگلیسی، اقتباس فیلم «شیرین» ساخته عباس کیارستمی از کتاب «خسرو و شیرین» و همچنین فیلم «نیمه پنهان» تهیمنه میلانی از کتاب «بعد از عشق».

یکی از جنجال برانگیزترین آثار فریده گلبو، رمان بعد از عشق است که بعدها تهمینه میلانی نیز فیلم نیمه‌ی پنهان را با اقتباس از این داستان به روی پرده‌های سینما برد. دلیلی که این رمان مورد استقبال قرار گرفت و جنجال برانگیز شد آن بود که نویسنده در کتاب خود حقایقی را روایت می‌کند که نسل جوان در دوره‌ی بخصوصی از زندگی خود، یعنی اواخر حکومت پهلوی دوم و اوایل انقلاب اسلامی تجربه کرده است.

کتاب نثر ساده‌ای دارد، بعد از عشق داستان عشق پرشور دختری جوان را روایت می‌کند که دلباخته‌ی مردی با سن و سالی بیشتر از خود شده است. داستان در سال‌های منتهی به انقلاب اسلامی اتفاق می‌افتد و در بحبوبه‌ی انقلاب و اوج فعالیت‌های سیاسی قشر جوان جامعه، دختر جوان داستان که دانشجو است و به تازگی به تهران آمده است، وارد فضای روشنفکری شده و همزمان درگیر عشقی پرماجرا می‌شود…

کتاب میراث تاجماه درباره‌ی مرگ مشکوک زیور است که از خاندانی اصیل است. پزشک او به نحوه‌ی مرگ او مشکوک است و اجازه‌ی دفن او را صادر نمی‌کند. او عقیده دارد که زیور به قتل رسیده است. در این زمان همسر زیور که از مرگ همسرش مطلع شده، مادر زیور یعنی «تاجماه» که از بازماندگان قاجار است را به قتل می‌رساند و برای اینکه تکلیف میراث کلان او مشخص شود اعلام می‌کند که تاجماه قبل از زیور فوت کرده است…

کتاب کنتس سلما داستانی عجیب از دختری زیبا از مناطق فقیرنشین حاشیه‌ی تهران را روایت می‌کند. داستان در سال ۱۳۵۸ شروع می‌شود و دختر داستان پانزده سال بعد، هم کنتس می‌شود و هم میراث بر یک کنت فرانسوی. اما این پایان ماجرا نیست. در بخشی از این داستان می‌خوانیم: «جمع بسیار کثیری به منظور آخرین وداع با کنت و ادای احترام نسبت به نام او در گورستان «پرلاشز» واقع در شرق پاریس گردآمده بودند. جمعیتی که ترکیب آن شاید از زمان افتتاح گورستان، در سال 1804 میلادی تا آن روز بی سابقه بود».

گلبو، فریده

Showing all 5 results

Show:
Scroll To Top
Close
Close
Shop
Sidebar
0 Wishlist
0 Cart
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping